Saturday, November 5, 2016

králik na cesnaku a rozmaríne


dnes sa s vami chcem podeliť o recept na jedno z našich najobľúbenejších jedál - králik na cesnaku a rozmaríne. recept pochádza z kuchyne lidla od marcela ihnačáka. najradšej na ňom mám krémovú cesnakovo-rozmarínovú omáčku, ktorú po zjedení králika chlebíkom vytieram z taniera :) 
ako naschvál sa nám tentorát omáčka dobre nespojila a nevyzerá na fotkách dobre ale to neubralo na jej vynikajúcej chuti.

čo budeme potrebovať:

1 celý králik
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka
olivový olej
6 strúčikov cesnaku
4 vetvičky čerstvého rozmarínu
200 ml biele suché víno
500 ml kurací vývar

4 PL maslo
4 strúčiky cesnaku
250 g mladý čerstvý špenát

chlieb


králika umyjeme a rozporcujeme na menšie kúsky (my sme ho aj vykostili, ale nie je to potrebné). poriadne ho osolíme a okoreníme.


 jednotlivé kúsky obalíme v hladkej múke.


 v hrnci ohrejeme väčšie množstvo olivového oleja, na ktorom z prudka opečieme kúsky králika.


kým sa králik opeká, plochou noža rozpučíme šesť strúčikov cesnaku.

cesnak a rozmarín pridáme k opečenému králikovi a podlejeme ho vínom. chvíľu ho varíme, kým sa odparí alkohol.


králika zalejeme vývarom tak, aby bol zakrytý tak do dvoch tretín. hrniec zakryjeme a králika dusíme asi 40 minút alebo kým nezmäkne.


nakoniec do omáčky pridáme dve lyžice masla, ktoré necháme rozpustiť. ako prílohu si opečieme krajce chleba a pripravíme dusený špenát.


štyri strúčiky cesnaku nakrájame na drobno.


v hrnci rozpustíme dve lyžice masla s troškou olivového oleja, na ktorom dozlatista opečieme pripravený cesnak. pridáme umytý a usušený špenát, osolíme a okoreníme ho.


hrniec so špenátom zakryjeme, odstavíme z ohňa a necháme ho spariť. keď máme všetko pripravené, králika naservírujeme a pustíme sa doň :) dobrú chuť!







No comments:

Post a Comment